اسانس خوراکی یا طعم دهنده­‌ی غذا، ماده­‌ای است که می‌تواند به خوراکی‌ها طعم مطبوع ببخشد. با توجه به استفاده، اسانس­‌هایی با طعم‌های متفاوت در بازار موجود است که شما می‌­توانید با توجه به موارد مصرفی خودتان آن­‌ها را انتخاب کنید.

 

اسانس چیست؟

اسانس­‌ها ترکیبات مولکولی هستند که وقتی کنار هم قرار می‌گیرند، مشخصات طعمی را برای شما فراهم می‌کنند. آن­‌ها به مانند یک پازل عمل می­‌کنند، هر ترکیب طعم دهنده یک قطعه از پازل است. وقتی پازل کامل شد، مثلاً طعم یک موز را دریافت می‌کنید. هر قطعه پازل یک ویژگی خاص از طعم را ارائه می‌دهد که می‌تواند در پازل‌های دیگر نیز استفاده شود.

برخی از پروفیل‌های طعم دار به داشتن ‘ستون فقرات’ از تعداد کمی از ترکیبات شناخته شده اند. هنگامی که این ترکیبات در کنار هم قرار می‌گیرند، بدون نیاز به صدها ترکیب مختلف باعث تمایز مشخصات طعم می‌شوند. به عنوان مثال مشخصات طعم گیلاس را در نظر بگیرید: بنزالدئید یک ترکیب طعمی مشخص است که به تنهایی می‌تواند طعم گیلاس را بدون استفاده از ترکیبات دیگر ایجاد کند.

 

 

 

انواع اسانس‌­ها

اسانس­‌ها شامل دو نوع مایع و پودری هستند. طعم­ دهنده­‌های مایع موادی بر پایه آب هستند که به شکل غلیظ، بخش عطر و سایر خواص یک گیاه، ادویه­‌ای خاص، میوه یا سبزی خاصی را که مستقیماً از آن به دست می‌آید، حفظ می‌کنند.

اسانس مایع بدون حلال یا سایر اجزای افزوده شده، به صورت طبیعی قابل استفاده است و به راحتی می‌توان آن­‌ها را در طیف گسترده ای از برنامه‌های غذایی و نوشیدنی گنجاند.

طعم دهنده­‌ها، وقتی به فرمول مواد غذایی اضافه می­‌شوند نیازی به تغییر در برچسب توضیح ندارند و جزئی از محصول می­‌شوند.

 

تاریخچه­‌ی اسانس‌ها

ما از مدت‌ها قبل از تاریخ ثبت شده، از طعم‌دهنده‌ها برای افزودن طعم و مزه به غذا و زندگی خود استفاده می­‌کردیم. از زمان‌های اولیه، طعم دهنده­‌ها بخشی از تلاش انسان­‌ها برای ایجاد طعم بهتر غذاها و نوشیدنی­‌ها بوده است که منجر به زندگی لذت بخش‌­تر می‌شود.

آمریکا، توجه جهانیان را به خود جلب کرد زیرا کریستف کلمب در سال 1492 حرکتی کرد تا مسیری سریع‌تر به سمت منابع ادویه خاور دور را پیدا کند. قرن‌ها بعد، ظهور صنایع غذایی مدرن نیاز به طعم هایی را ایجاد کرد که برای مصرف کنندگان آشنا بود و باید در روش­‌های جدید تولید مواد غذایی نیز گنجانده می­‌شدند.

 

 

 

 

در دهه 1800، آلمانی­‌ها و سوئیسی­‌ها اولین کسانی بودند که از طریق استخراج مواد طعم دهنده به طور طبیعی در غذاها بازار طعم را به طور قابل توجهی گسترش دادند. در ایالات متحده، بسیاری از شرکت‌های طعم دهنده به عنوان واردکننده اسانس­‌ها و عصاره‌های اروپایی شروع به کار کردند.

آن­‌ها خیلی زود گسترش یافتند تا نیازهای اقتصادی و بازار محلی را با فرمولاسیون و تولید مواد اولیه در داخل برآورده کنند. در آغاز قرن بیستم، تعداد فزاینده‌ای از شرکت‌های مواد غذایی و نوشیدنی تقاضای بیشتری برای اسانس‌ها داشتند.

امروزه طعم دهنده­‌ها را می‌توان در اکثر محصولاتی که ما از آن لذت می‌بریم یافت. اسانس­‌ها می‌توانند به طور طبیعی طعم­‌های موجود در غذاها و نوشیدنی­‌ها را بهبود بخشند و همچنین می‌توانند با روش­‌های خلاقانه برای افزودن طعم­‌های جدید به تنقلات، آب میوه‌ها و حتی آب استفاده شوند.

 

چرا از طعم دهنده­‌ها استفاده می­‌کنیم؟

در نتیجه شهرنشینی، ما بسیاری از غذاهای تازه را با غذاهای فرآوری شده با ماندگاری طولانی مبادله کرده‌ایم. این کار، گاهی اوقات می‌تواند کیفیت طعم غذای ما را تغییر دهد.

هنگامی که شروع به تولید محصولات سالم تر می­‌کنید، تقاضای زیادی برای محصولاتی با چربی کمتر، شکر کمتر، نمک کمتر، فیبر بیشتر و پروتئین بیشتر وجود دارد. اما وجود کم و بیش از چنین موادی در یک دستور غذایی بر لذت بردن از غذای ما تأثیر می‌گذارد. و دوباره، اینجاست که طعم دهنده‌­ها می‌توانند کمک کنند.

 اسانس‌ها به ما و مشتریانمان کمک می‌کنند تا تنوعی از طعم‌ها و تجربیات ناب یا فانتزی را ارائه دهیم تا مصرف‌کنندگان از خوردن مکرر همان «مواد» خسته نشوند. طعم خوب می‌تواند احساسات را تحریک کند. به عنوان مثال برای ایجاد رایحه‌ای ماندگار و آشنا، یک پای سیب خانگی، واقعاً می‌تواند خاطرات شیرین مادربزرگ شما را تداعی کند، یا یک کیک کوچک با طعم فندق می‌تواند شما را به تعطیلات عصر سیزده به در بازگرداند!

 

آیا اسانس‌­ها معایبی هم دارند؟

استفاده از اسانس‌­ها کاملا بی خطر است. بیشتر موادی که برای تولید طعم دهنده‌­­ها استفاده می‌شوند، به‌طور طبیعی در گوشت، میوه‌ها، گیاهان یا محصولات تخمیری وجود دارند که مردم سال‌هاست از آن مصرف می‌کنند.

همه این مواد، همچنین مواد مصنوعی، منابع و فرآیندهای تولید آن­‌ها توسط آزمایشات بالینی و سم شناسی گسترده کنترل می‌شوند که هیچ ترسی در استفاده از آن­‌ها باقی نمی­‌گذارد. استفاده از مواد طعم‌دهنده طبیعی یا غیر طبیعی، به اندازه مناسب و معین مجاز است و اشکالی ایجاد نمی‌­کند.

 

با اسانس یا بی اسانس؟

طعم دهنده­‌ها مزیت­‌های زیادی دارند و تقریبا مضراتی ندارند. با این وجود، اضافه کردن آن­‌ها به همه محصولات ضروری نیست. محصولاتی وجود دارند که نیازی به افزودن اسانس ندارند و محدودیت‌هایی هم دارند.

برای مثال شکلات تلخ واقعی را در نظر بگیرید. افزودن عصاره طبیعی وانیل به آن مجاز است. اما با این حال، این شکلات طعم بسیار پیچیده ای دارد، بسیار متفاوت از وانیل. گاهی اوقات طعم قهوه قوی دارد.

گاهی اوقات مردم طعم موز را هم در آن حس می‌کنند. این پیچیدگی ناشی از مواد اولیه‌ای است که استفاده می‌شود، مانند انواع دانه‌­ها­ی کاکائو و اسانس‌­ها.

 

چگونه بفهمیم محصول غذایی دارای طعم‌دهنده است؟

وقتی اسانس‌­ها به ماده‌­ی غذایی اضافه می‌شوند، در فهرست مواد تشکیل دهنده به‌ عنوان «طعم دهنده» یا «اسانس» ظاهر می‌شوند. طعم‌دهنده‌ها معمولاً بین 0.1 و 2 درصد مواد غذایی را تشکیل می­‌دهند.

 

 

 

 

 

 

 به چه مواد غذایی اسانس اضافه می­‌شود؟

  • نوشیدنی‌ها
  • محصولات لبنی
  • شیرینی‌پزی
  • تنقلات خوش طعم
  • محصولات بهداشتی و آرایشی
  • خمیر دندان
  • داروها
  • خوراک دام
  • تنباکو

 

چه چیزی یک اسانس را کامل می­‌کند؟

طعم دهنده­‌ها باید وارد چیزی شوند، تا خود را نشان دهند و مزه ببخشند. این جایی است که یک حلال وارد عمل می‌شود. حلال­‌ها مزه نسبتاً خنثی­‌ای دارند که ترکیبات طعم دهنده را تا غلظت معقولی رقیق می‌کنند. بسته به کاربرد، این حلال­‌ها می‌توانند مایع یا خشک باشند. برخی از حلال‌های رایج عبارتند از:

 

  • پروپیلن گلیکول
  • آب
  • الکل اتیلیک
  • گلیسرین
  • مالتودکسترین (برای اسانس‌­های پودری)

 

فاکتورهای مختلفی برای انتخاب حلال مناسب وجود دارد. این موارد عبارتند از اینکه ترکیبات طعم دهنده بیشتر در چه چیزی حل می‌شوند، کاربرد نهایی چیست و محدودیت‌های تعیین شده توسط مشتری.

در مورد اسانس‌­های پودری، ترکیبات طعم‌دهنده را می‌توان با یک حلال (مانند مالتودکسترین) مخلوط کرد، یا به صورت اسپری درآورد و یا کپسول کرد.

 

با ایجاد یک طعم خوشمزه برنده­‌ی میدان باش!

شما با تهیه­‌ی اسانس‌­های خوراکی به صورت مایع و پودری می‌­توانید طعم‌های مختلفی را به محصولات تولیدی خود ببخشید و تنوع انتخاب را برای خریداران و مصرف کنندگان خود بالا ببرید. شما می­‌توانید در فروشگاه تجارت فود انواع مختلف طعم دهنده­‌ها را در طعم‌های مختلف و جذاب اعم از:

  • آدامس
  • فندق
  • آلبالو
  • شیر
  • لیمو

و… را مشاهده کرده و پس از انتخاب برای خرید با شماره­‌های مجموعه تماس حاصل فرمایید.

 

مجموعه­‌ی تجارت فود تمام نیازهای اولیه کارخانه­‌ها، قنادی­‌ها، نانوایی‌­ها و دیگر مشاغل مربوطه را سنجیده و بهترین محصولات را با تنوع بالا به شما عزیزان ارائه می‌­دهد.

دیدگاه بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

X

پیشنهاد امروز تجارت فود!

سیترات سدیم